Workshops bij de buitenkokerij

“Ik vind het altijd erg leuk de nieuwe “leerlingen” te observeren als ze eenmaal zelf aan het werk zijn. Je ziet de rode hoofden van mensen die boven het vuur hangen en anderen zijn druk aan het kletsen bij de Smoker. Ze zijn gezamenlijk bezig en ze hebben er lol in. Mart en ik stoten elkaar dan wel eens aan en we zijn het er allebei over eens. Dit is super!” Renske van der Locht.

Op de ambachtelijke kookwerkplaats van Renske en Mart kun je zelf ook de kneepjes van het buiten koken leren. Je wordt uitgedaagd te koken op houtvuur met een Heksenketel of met de bijzondere Smoker. Je kookt met producten van het seizoen en er wordt zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van groenten uit De Buitenkokerij moestuin. Gezellig samen bezig zijn en lekker eten, dat is waar het om draait.

De workshops duren ongeveer 4 tot 5 uur. Het menu dat je kookt is in overleg met ons, maar hiernaast vind je een paar suggesties. We kunnen bijvoorbeeld ook vissen roken of kip en varken aan het spit draaien. De workshops buitenkoken zijn mogelijk vanaf 15 personen, maximaal 50 personen in de zomer en maximaal 25 personen in de winter. Bij koud of slecht weer kan er binnen gegeten worden in de daarvoor ingerichte ruimte.

In verband met een verbouwing geven wij tot eind augustus 2017 geen kookworkshops in onze Buitenkokerij. Als jullie ons uitnodigen komen we wel op jullie “buiten” locatie koken!

Menu 1 – €25,50 p.p.

Voorgerecht
Soep. De moestuin bepaalt de smaak, maar hij is zeker lekker.

Hoofdgerecht
Twee verschillende stoofpotten
Zelfgebakken brood uit de Heksenketel
Salade uit de moestuin.

Nagerecht
Vruchtentaart van het seizoen, gebakken in de Heksenketel, met ijs en slagroom.

Menu 2 – €33,50 p.p.

Voorgerecht
Zelf gerookte forel op een crostini met knoflook en olie.

Hoofdgerecht
Beenham uit de Smoker
Een stoofpot, bereid in de Heksenketel.
Groentetaart, gebakken in de Heksenketel.
Salade uit de moestuin.

Nagerecht
Vruchtentaart van het seizoen, gebakken in de Heksenketel, met ijs en slagroom.

Maar je kunt ook denken aan:
Warm gerookte zalm uit de smoker
Rosbief in zoutdeeg
Gepofte pieper, gevuld met lekkere dingen
Kalfslende uit de smoker
Ossobuco Milanese
Kip op een blik bier

Afwas door De Buitenkokerij: €65,-